31 Temmuz 2010 Cumartesi

FİBA' YA SEVGİLER


FIBA'dan vuvuzela yasağı!
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda sağlık önlemleri çerçevesinde salonlarda vuvuzelayı yasakladığını açıkladı.

Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamada, uluslararası spor yönetiminin, taraftarların tartışmalı enstrümanları maçlara getirmemelerini isteyerek, güvenlik ekibini bu tür enstrümanlara el koymaları konusunda uyardığı ifade edildi.

FIBA'nın resmi olarak vuvuzelayı yasaklayan ilk uluslararası spor federasyonu olduğu belirtilen açıklamada, yasağın benzer desibel seviyelerinde ses çıkaran ve insan sağlığına zarar verebilen havalı kornaları da kapsadığı kaydedildi.

FIBA Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Patrick Baumann'ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

''Taraftarların eğlenmesini ve bol bol gürültü yapmasını istiyoruz, ama bunun için diğerlerinin keyfini bozma riskini göze alamayız. Vuvuzela, basketbol salonu gibi kapalı alanlarda kullanılmak için uygun değil. Çok yüksek sesli bir alet ve bazı tıp uzmanları desibel seviyesinin ve frekansın işitme duyusu için zararlı olduğuna inanıyor. Atletlerin ve taraftarların sağlığını koruma sorumluluğumuzun dışında, kapalı spor salonunda böyle bir ses seviyesi hakemler arasında iletişim sorunları yaşanmasına sebep olup maçta direk negatif bir etki yaratabilir. Taraftarları salonlara enstrüman getirmemeleri konusunda uyarıyoruz, çünkü bu aletlere güvenlik görevlileri tarafından el konulacak. Salona gizlice sokmayı başaran olursa, maçı kaçırabilir. Daha önceki turnuvalardan biliyoruz ki, vuvuzelasız da karnaval atmosferi ve tutkulu destek görülebiliyor.''

FIBA Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Heinz Gunter'in de, ''Eğer bir kişinin çevresinde birden fazla vuvuzela varsa, kişinin kulağına zarar gelebilir. Sorun enstrümanın çok yüksek frekansa sahip olması ki bu kulaklar için iyi değil'' şeklindeki ifadelerle kararı desteklediği belirtildi.

31.07.2010
Kaynak : AA


2 yorum:

  1. Artık gerçek maç atmosferini yaşabileceğiz.YAŞASIN...

    YanıtlaSil
  2. 10 Yıl sonra falan basketbol izleyicisinin futbol izleyicisi kadar fazla olacağını düşünüyorum.Belkide geçecektir.

    YanıtlaSil