31 Temmuz 2010 Cumartesi

Nevin Yanıt'tan altın madalya

''Otel numaram 1263, telefon numaram da bu rakamlarla bitiyor. Bu sanki zaferin bir işaretiydi. Çılgınca birşey.''
Nevin Yanıt



Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Nevin Yanıt, kadınlar 100 metre engelli yarışında 12.63'lük derecesiyle altın madalya kazandı.
Kadınlar 100 metre engellide Avrupa'nın en hızlısı milli atlet Nevin Yanıt...İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi kadınlar 100 metre engelli yarışında temsil eden Nevin Yanıt, altın madalyanın sahibi oldu.

Türk atletizm tarihinde bir ilke imza atan Nevin Yanıt, 12.63'lük derecesiyle Türkiye rekorunu geliştirirken altın madalyayı kazandı. Böylece Türkiye, atletizmde iki ayrı dalda altın madalya kazanmış oldu.Bu dalda ikinciliği 12.65'lik derecesiyle İrlandalı Derval O'Rourke elde ederken, Alman Carolin Nytra da 12.68'lik zamanıyla üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlar 100 metre engellide yarışan tek Türk atleti olan 24 yaşındaki Nevin Yanıt, yarı final serisinde 12.71'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak serisinde rahat bir şekilde 1. olmuştu.
Seçmelerde 12.89'luk derecesiyle grubunda rahat bir birincilik elde eden Nevin Yanıt, bu kategorideki 17 atlet arasından 4. en iyi dereceyi yapmıştı. İyi bir sezon geçiren, oldukça formda ve hırslı olan Yanıt, 100 metre engellide altın madalya alarak Türk atletizm tarihinde bir ilke imza atmış oldu.BÜTÜN YARIŞLARI KAZANDI.Nevin Yanıt, bu sezon katıldığı tüm yarışları kazanma başarısını gösterdi.

Bu sezon 4 uluslararası yarış yapan ve hepsinde birinci gelen 24 yaşındaki Nevin, son olarak 9 Temmuz tarihinde, şu anda Avrupa Şampiyonası'nın yapıldığı Barcelona'daki Olimpiyat Stadı'ndaki özel bir şampiyonada 12.74'lük dereceyle kendine ait olan Türkiye rekorunu kırmıştı. Bayanlar 100 metre engellide 2005 yılından bu yana Türkiye'nin en iyi atleti olan Nevin, 2007 yılında 23 yaş altı Avrupa Şampiyonu olmuş, 2009'da Akdeniz Oyunları'nda ve Üniversiteler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya almıştı.

İlk defa Avrupa Şampiyonası'nda yarışan Nevin Yanıt, Türkiye atletizm tarihinde Avrupa şampiyonalarında madalya alan 5. Türk atlet oldu. Bu zamana kadar, 1950'de Brüksel'de Ruhi Sarıalp 3 adım atlamada bronz, 2002'de Münih'te Süreyya Ayhan 1500 metrede altın, 2006'da Göteborg'da Elvan Abeylegesse 5 bin metrede bronz ve Barcelona'daki bu şampiyonada 10 bin metrede yine Elvan altın madalya kazanmıştı.
Nevin'in kazandığı altın madalya ile Türkiye, ilk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda iki madalya almayı başardı. 5 BİN METREDE OLMADIAvrupa Atletizm Şampiyonası'nın 5. gününde erkekler 5 bin metre finalinde piste çıkan Kemal Koyuncu ve Mert Girmalegese, başarılı olamadılar.

Toplam 15 atletin yarıştığı günün son finalinde piste çıkan milli atletlerden Mert 13:45.25'lik dereceyle 9., Kemal Koyuncu ise 14:17.32'lik dereceyle 13. oldu.5 ATLET FİNALDE YARIŞACAKŞampiyonanın son gününde, kadınlar 5000 metre finalinde Elvan Abeylegesse, Alemitu Bekele Degfa ve Meryem Erdoğan, madalya için TSİ 21.40'da piste çıkacak. Elvan ve Alemitu, Türkiye'nin madalya beklediği isimler arasında yer alıyor.
Madalya hedefleyen Aslı Çakır Alptekin de TSİ 22.15'de kadınlar 1500 metre finalinde koşacak.
Kadınlar yüksek atlamada 23 yaş altı Türkiye rekoru kıran Burcu Ayhan da TSİ 20.30'da yarışacak. Madalya şansı zor gözüken Burcu, seçmelerde kırdığı 1.92 metrelik Türkiye rekorunu geliştirmeye çalışacak. 20 yaşındaki Burcu Ayhan, atletizmin tüm atlamalı branşları arasında ilk kez Avrupa Şampiyonası gibi büyük bir organizasyonda finale kalma başarısını gösteren ilk Türk bayan atlet olmuştu.

Kaynak:Ntvspor.net

3 yorum:

  1. Çalisacak pisti yok ama yüregi, azmi, inanci yeter... Helal Olsun Avrupa Şampiyonu NEVİN YANIT...
    Gerçekten çok büyük bir başarı ülkemizdeki her tür inasa örnek olabilecek bir başarı öyküsü.İyiki böyle insanları az da olsa yetiştirebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Allah sonunu Süreyya Ayhan gibi yapmasın.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah...Ama Fenerbahçe yalnız bırakmayacaktır hele bu noktadan sonra

    YanıtlaSil