28 Temmuz 2010 Çarşamba

Bu Futbola Çok Bile 2-2

Eyvah Eyvah Eyvah!!!

Bugün sahada öyle bir Fenerbahçe izledikki o yılları yaşamasamda Türk futbolunun 1960-70-80 lerdeki hali gibiydi.Eli ayağı düzgün bir avrupa takımı çok rahat Türk takımlarını dize getirirdi bugünde öyle bir sonuç olabilirdi ama Fenerbahçe şanslı bir günündeydi.Umarım bu bir kazadır.Çünkü Türkiye'nin köklü kuluplerinden olan Fenerbahçe isviçre liginde sıradan bir takım karşısında böylesine mahkum oynuyorsa vay Türk futbolun haline.Bizim takımlarımız bu kadarda kötü oynayamaz.Aykut Kocaman ilk sınavında öğrencilerinin çalışkansızlığına takıldı.

Sahada hiçbir şekilde takım olabilen futbolcu topluluğu yoktu.Bizim öncelikle transferlerden çok sıradan ama organize olabilen takımlar gibi takım olmaya ihtiyacımız var.Eğer stoch hiçbir şekilde takım savunmasında yer almayacaksa nerde kaldı genç yıldız adayı Rıdvan Dilmen'in dediği gibi Fenerbahçeden bir üst sınıfa geçmez.Biraz sert giriş yaptım belki ama Fenerbahçe'mizin böylesine bir takıma karşı sanki Barça ile oynarmışcasına çaresiz ve ezik oynamasını sindiremiyorum.Biz en azından kendi adıma daha böyle bir takım istemiyorum.Koskaca sıkıntılar kaç senedir dururken tüm ülke olarak bir taktık gidiyoruz:güizalara kezmanlara nobrelere serhat akınlara anelkalara...Asıl sıkıntı tüm Türk futbolunda olduğu gibi maç içinde 90 dakika boyunca kalamama ve futbol zekası bakımından sınırlı takımlar kurmamız.

Bence acilen çok iyi bir sopere iki yönlü oynayabilen orta sahaya iki forvete ve Alex'in heykelini dikim yollamaya ihtiyacımız var.Yoksa bir 10 yıl geçsede bu kafayla Young Boys'lara Tromso'lara Metalist Kharkiv'lere mahkum oynayıp dururuz ve yerimizde sayarız.Fenerbahçe tabiki Young Boys'u eleyecektir ama her sezon yaşadığımız hayal kırıklığı,hüsranlar değişmeyecektir...



YOUNG BOYS: 2 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Stade de Suisse
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Geir Age Masovn Holen, Dag-Roger Nebben (Norveç)
Young Boys: Bürki, Sutter, Dudar, Affolter, Jemal, Spycher, Degen, Doubai (Dk. 83 Mayuka), Costanzo, Lulic (Dk. 65 Regazzoni), Bienvenu (Dk. 58 Marco Schneuwly)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Önder, Bilica, Bekir, Andre Santos, Kazım, Cristian, Emre (Dk. 86 Deivid), Stoch, Alex (Dk. 80 Semih), Gökhan Ünal (Dk. 72 Selçuk)

Goller: Dk. 4 Emre, Dk. 41 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 17 Dudar, Dk. 89 Costanzo (penaltıdan) (Young Boys)
Sarı kartlar: Dk. 24 Bekir, Dk. 25 Kazım, Dk. 53 Önder, Dk. 71 Alex, Dk. 87 Bilica (Fenerbahçe), Dk. 73 Costanzo (Young Boys)
Kırmızı kart: Dk. 43 Kazım (Fenerbahçe)

1 yorum:

  1. Önce Fenerbahçe sonra Beşiktaş ve Galatasaray avrupada sınıfta kaldı.Geleceğe hep pozitif bakan ben bile umutsuzluğa kapıldım.

    YanıtlaSil