1 Ağustos 2010 Pazar

Webber uçtu, uçurdu!

F1 Macaristan GP'sinin başlangıcında Alonso'ya geçilen Mark Webber, lastik ve pit-stop stratejisiyle zafere uzandı. Bu sezonki 4. yarışını kazanan Red Bull pilotu, genel klasmanda kendisini ve takımını liderliğe taşıdı.

Formula 1'de sezonun 12. ayağı Macaristan'da koşuldu. Hungaroring'de toplam 70 tur üzerinden yapılan yarışta kazanan Red Bull'dan Mark Webber oldu. İkinci Ferrari'den Fernando Alonso olurken, yarışa ilk cepte başlayan Sebastian Vettel ise üçüncülükle yetindi.
Yarışın startında Vettel pol pozisyonunu korurken, Alonso iyi bir çıkışla Webber'i geçerek ikinci sıraya yükseldi.
Oldukça rutin giden yarışın 15. turunda Nico Rosberg'in kazasıyla güvenlik aracı piste girerken, önündeki isimlerin pite girmesine karşın yumuşak lastiğiyle hızlı turlar atan Webber ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı. 23. turda da Hamilton'ın yarış dışı kalması, dolaylı olarak ikincilik mücadelesini belirledi. Yarışa 5. sırada başlayan şampiyona lideri McLaren pilotu, aracının stop etmesiyle şok yaşarken, piste giren güvenlik aracı yarışın seyrine etki etti. Güvenlik aracaıyla arasındaki mesafeyi koruymadığı için Vettel'e pite girme cezası verilince, Red Bull'un Alman pilotu pol-pozisyonunda başladığı yarışı 3. sırada bitirmek zorunda kaldı.
1:41:05.571'lik derecesiyle bu sezonki 4. zaferini kazanan Mark Webber, Hamilton'ın puansız kapattığı Macaristan'dan liderliği devralarak ayrıldı. Sezonun en çok yarış kazanan ismi konumuna gelen Avustralyalı sürücü 161 puanla pilotlar klasmanında ilk sıraya yükseldi.
Vettel 3.'lüğüne karşın 151 puanla 2. sıradaki Hamilton'ın 6 puan gerisine yanaşırken, Macaristan'dan ikincilikle ayrılan geçen haftanın tartışılan isimlerinden Fernando Alonso da puanını 141 yaptı.
Markalar kategorisinde de günün karşı ismi Red Bull oldu. Hungaroring'den 40 puanla ayrılan Red Bull, 8. sırada finiş gören Button'la 4 puana razı olan McLren'den liderliği aldı. Sezonun 12 yarışı sonrası Redd Bull 312 puanla ilk sıraya yükselirken, McLaren 304 puanla 2., Ferrari ise 238 puanla 3. sırada yer buldu.
Macaristan Grand Prix'sinin ardından Formula 1'e 4 hafta ara verilecek. Sezonun 13. yarışı 29 Ağustos'ta Belçika'da koşulacak.

Kaynak:Ntvspor.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder