1 Ağustos 2010 Pazar

Emirates Cup...

Açılış maçı;

Olympique Lyonnais:2-2:Celtic FC

Lyon maçta ne yaptığını bilen iyi organize olan bir takım görüntüsü verdi diğer yıllara göre nispeten zayıf Celtic karşısında rahat bir oyun ortaya koyarak 2-0'ı buldu.Ancak özellikle maçın ikinci yarı sonrası yapılan oyuncu değişikleriyle celtic ile lyon arasındaki kadro dengesi birbirine eşit olunca celtic hızlı bir kaç atakla maçı 2-2 tamamladı.Ama Celtic'in hazır olmadğı gözden kaçmadı tabi...Lyon herzamanki gibi iyi oyuncuların yanı sıra geleceğede yatırım niteliğinde genç oyunculara şans verdi.



Arsenal:1-1AC Milan

Günün diğer maçında bildiğimiz gençler ve bildiğimiz yaşlıların mücadelesi vardı:)Arsenal maç boyunca çok etkili taraf oldu.Pozisyonlar buldu,goller kaçırdı müthiş pres ve pas oyunu gençler iyi başardı.Ancak Pato'nun tek kafa golüne engel olamadı.Milan ise hala kalesinde Abbiatti savunmasında Bonera orta sahasında Gattuso ile yeni sezona hazırlanıyor.Milan'ı ne zaman tecrübelilerin yerini gençlerin aldığını göreceğiz acaba.

Maç boyunca en ilginç olaylardan biri de Flamini'ye yapılan protestolardı.Halbuki Flamini çok dostane şekilde ayrılmıştı Arsenal'den.


AC Milan:1-1:Olympique Lyonnais

Emirates Cup'ın diğer günündeki ilk maç Lyon ile Milan arasında idi.Maçta tecrübeliler bu sefer oyuna ağırlığını koydu ve Lyon önünde golüde bularak iyi oyunlarını taçlandırdılar.Lyon'da sonradan oyuna giren isimler ve Briand çok etkili oldular ve Milan kalesinde üst üste pozisyonlar yakaladılar.Golüde buldular ancak daha fazla Milan'ı kovalayacak vakitleri kalmadı.Maçta en çok dikket çekenler Seedorf'un tek başına Milan'ın ataklarını yönetmesi ve Lyon'a yeni transfer olan Jimmy Briand'ın etkili perfonmasıydı.




Arsenal:3-2:Celtic

Gençler maça fırtına gibi başladı yarı sahada müthiş pres ve tek paslarla çok pozisyonlar buldu.Milan maçında da bu şekilde oynamışlardı ama bu sefer pozisyonlar golle sonuçlandı fark üçe kadar çıktı.Oyuncu değişikliklerden sonra Arsenal de futbolcular bir anda hücumcular ve savunmacılar olarak ayrıldı ve bunun sıkıntısınıda çok çektiler.Üst üste pozisyonlar verdiler ve Celtic iki gol buldu.Ancak bu sonuç ev sahibi olan Arsenal'in 3. kez bu kupayı kazanmasını engelleyemedi.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Jack Wilshere turnuvada en çok göze çarpan oyuncu oldu.Tam bir orta saha oyuncusu çok yetenekli ve futbol sekası 18 yaşında olmasına rağmen üst seviyede ileride adından çok daha fazla sözettirecektir.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder