8 Ağustos 2010 Pazar

Bu sefer kazanan Manchester...

















Chelsea ve Manchester United'ı karşı karşıya getiren İngiltere'nin Süper Kupası Community Shield, muhteşem bir maça sahne oldu. NTV SPOR'dan yayınlanan ve Wembley Stadı'nda oynanan muhteşem karşılaşmayı Manchester United Valencia,Hernandes ve Berbatov'un attığı gollerle 3-1 yenerek kupayı müzesine götürdü. Chelsea'nin tek golü 83. dakikada Salomon Kalou'dan geldi. Geçtiğimiz sezon bu kupayı Chelsea kazanırken Kırmızı Şeytanlar bir şekilde rövanşı da almış oldu.

Karşılaşmanın ilk önemli pozisyonu 9. dakikada Manchester United'dan geldi. Sağ kanattan gelen Valencia'nın ortasına uygun durumda Scholes gelişine vurdu, top auta gitti. 1 dakika sonrasında Chelsea, Anelka ve Kalou ile geldi fakat defans bu pozisyonu uzaklaştırmayı başardı.
Dakikalar 41'i gösterdiğinde Manchester United golü buldu. Önce Scholes harika gördü Rooney'i. Rooney tek pasta ceza sahasına hareketlenen Valencia'nın önüne bıraktı. Genç futbolcu da topu filelere göndermekte zorlanmadı ve Kırmızı Şeytanlar bu golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını Manchester United 1-0 önde kapatırken Ferguson ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Yeni transfer Hernandez, Berbatov ve Nani oyuna girerken Rooney, Park ve Owen oyundan çıkan isimler oldu.

60. dakikada ise maça yedek kulübesinde başlayan Didier Drgoba oyuna girdi. Fildişili futbolcunun oyuna girmesinin ardından oyunu Manchester'ın sahasına yıkan Chelsea bulduğu uygun pozisyonlardan yararlanamadı. 73. dakikada ise Benayoun oyuna girerek ilk kez Chelsea formasının heyecanını yaşadı. O bu heyecanı yaşarken Meksikalı Hernandez daha güzel bir heyecana başlamıştı. Kırmızı Şeytanların yeni transferi genç yıldız Hernandez ilginç bir gole imzasını atarak farkı ikiye çıkararak takımını rahatlattı. 83. dakikada Kalou'nun golü Chelsea'yi umutlandırsa da beraberlik golü gelmedi . Son sözü ise uzatma dakikalarında Berbatov söyledi ve Manchester kupayı müzesine götürdü.

MİLLİ OYUNCULARA PROTESTO

Karşılaşmada forma giyen İngiliz milli futbolcular taraftarların protestolarına maruz kaldılar. Dünya Kupası'ndaki başarısız performansları nedeniyle sahada bulunan milli futbolcular başta Rooney olmak üzere ayaklarına her top gelişinde ıslıklandılar. Protestolara maruz kalan isimlerden biri de VIP tribününde oturan İngiltere Milli Takımı teknik direktörü Fabio Capello idi.

CHELSEA: Hilario, Paulo Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole, Essien, Lampard, Mikel, Kalou, Anelka, Malouda.
Yedekler: Turnbull, Benayoun, Drogba, Zhirkov, Sturridge, Van Aanholt, Bruma.

MANCHESTER UNİTED: Van der Sar, O'Shea, Jonathan Evans, Vidic, Fabio Da Silva, Valencia, Scholes, Carrick, Park, Owen, Rooney.
Yedekler: Kuszczak, Berbatov, Giggs, Smalling, Hernandez, Nani, Fletcher.

Hakem: Andre Marriner

Kaynak:ntvspor.net

Bizim ülkemizde olduğu gibi takımlar maça eksik veya istediği futbolu ortaya koyamarak başlamadı.En azından Manchester United için bunu söyleyebilirim.Yeni transferler çok iyi adapte olmuş ve Paul Scholes adında harika bir oyuncu var.Müthiş tecrübesini sahaya yansıtan, niye hala Manchester'ın vazgeçilmezi olduğunu attığı paslarla bir kez daha kanıtlayan bir Scholes vardı.Chelsea'de ise en dikkat çeken Manchester City'den gelen Sturridge idi.Bu sene çok can yakacakmış gibi görünüyor, çok iyi bir oyuncu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder